Skip to main content

Nederland staat bekend om zijn prachtige fietsroutes en het uitgestrekte kustlandschap. Voor liefhebbers van strand en zee zijn er tal van adembenemende routes om te ontdekken. Hier zijn enkele van de mooiste fietsroutes langs het Nederlandse strand, perfect voor een dagje uit met de elektrische vouwfiets.

Verken de kust met de elektrische vouwfiets

Graag delen wij onze favoriete fietsroutes langs de kust. Wat ons betreft heeft iedere route zijn eigen charme en zijn ze allemaal het proberen waard. In welk seizoen dan ook! Ontdek de routes hieronder.

‘De vuurtoren’ – 39 km

Deze afwisselende fietstocht over de vele fietspaden in het noorden van Texel voert je door Oosterend, De Cocksdorp en De Koog. De route gaat eerst over het eiland van west naar oost, daarna langs en over de waddendijk naar het noorden. Na het bezoek aan de vuurtoren keer je door de duinen over het slingerende fietspad met hoogteverschillen terug naar De Koog.

Onderweg is het genieten bij de uitzichtpunten over de Waddenzee, de natuurgebieden Utopia en de Schorren en de duinen van natuurreservaat De Slufter. Met de elektrische vouwfiets kun je deze route zonder veel moeite afleggen, zodat je alle mooie plekken in je eigen tempo kunt verkennen.

Vuurtoren Friesland

‘Het kopje van Noord-Holland’ – 39 km

Deze fietstocht is een ontdekkingstocht door en rond Den Helder. Rondom de kustplaats zijn duinen en natuurgebieden. Vanaf het startpunt fiets je via een park en door de stad naar Rijkswerf Willemsoord, een prachtig complex vol monumenten en bezienswaardigheden. In het buitengebied van de stad fiets je kilometers lang over de zeepromenade langs de Noordzee. Ook kom je door de Grafelijkheidsduinen en langs vogelparadijs Mariëndal. Dankzij de elektrische vouwfiets kun je zonder al te veel inspanning genieten van deze diverse route.

Duinen

‘Langs de kust’ – 37 km of 47 km

Tijdens deze fietstocht fiets je ruim 13 kilometer door natuurgebieden. Vanaf de Kakeleye in Vogelenzang fiets je door mooie lanen met villa’s en via de duinen naar de bekende badplaats Zandvoort. Daarna rij je van Zandvoort naar Noordwijk kilometers lang over een prachtig fietspad net achter de eerste duinenrij. Geniet van het mooie uitzicht over het uitgestrekte duinterrein. In het zuiden komt het pad door een wat bosrijker gebied. Terug naar het noorden zie je veel bollenvelden en velden met bloemen en vaste planten. Een elektrische vouwfiets maakt deze tocht comfortabel en zorgt ervoor dat je volop kunt genieten van de rust en ruimte.

Rondje Brouwersdam – 47 km

Ontdek de bruisende Brouwersdam per fiets met deze route. Van Ouddorp tot Scharendijke biedt deze zes kilometer lange dam ruimte voor avontuur en ontspanning. Oorspronkelijk werd de Brouwersdam gebouwd als verbinding tussen Zuid-Holland en Zeeland en is het onderdeel van de Deltawerken.
Geniet van prachtige natuurgebieden rond Ouddorp en verken de Zeeuwse kant met duinen en het brede zandstrand van Renesse. Deze gevarieerde route wordt extra fijn met een elektrische vouwfiets, zodat je moeiteloos kunt genieten van al het moois onderweg.

‘Verleidelijke Noord-Hollandse duinen van Haarlem’ – 59 km

Deze tocht door de Noord-Hollandse duinen van Haarlem naar IJmuiden en Zandvoort belooft een onvergetelijke ervaring. Je avontuur begint in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een gebied met woeste duinen van maar liefst 3.800 hectare. Op het Kopje van Bloemendaal word je beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht.

Een ander hoogtepunt van de route is het traject door de Amsterdamse Waterleidingduinen. De duinen worden afgewisseld door statige landgoederen, indrukwekkende kastelen en historische ruïnes. Met een elektrische vouwfiets kun je moeiteloos genieten van deze afwisselende en prachtige route.

‘Zeezicht in Zuid-Holland’ – 52 km

Deze fietsroute langs de Noordzeekust biedt niet alleen prachtige duinen, maar ook culturele hoogtepunten die de rijke geschiedenis van deze regio belichten. Bezoek het museum Escher in het Paleis, het Katwijks Museum en Muzee Scheveningen. De vuurtorens van Katwijk aan Zee en Scheveningen zijn op deze route niet te missen.
Met een elektrische vouwfiets kun je gemakkelijk stoppen bij de vele restaurantjes voor een hapje en een drankje. Deze route biedt een perfecte combinatie van natuur en cultuur, ideaal voor een dagje uit.

Scheveningen Netherlands

Plan nu jouw gratis proefrit in!

De allerlichtste elektrische vouwfiets van Nederland uitproberen? Dat kan! Vraag nu een vrijblijvende proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt.

‘Tussen Lange Jaap naar Egmond’ – 62 km

Ontdek de adembenemende kustlijn van Noord-Holland met de fietsexpeditie van de Lange Jaap in Den Helder naar de J.C.J. van Speyk Vuurtoren van Egmond aan Zee. Terwijl je door de duinen fietst, geniet je van fantastische uitzichten op de Noordzee en de stranden. Onderweg passeer je ook een kasteel, een molen, een landgoed en een fort. Met de elektrische vouwfiets wordt deze langere route een stuk aangenamer, zodat je volop kunt genieten van de prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden.

‘Vuurtorens in Friesland’ – 82 km

Deze fietsroute langs de kusten van de Waddenzee en het IJsselmeer is een ontdekkingstocht langs twee bijzondere vuurtorens: die in Harlingen en die in Workum. De vuurtoren in Workum is met zijn 9 meter hoogte bescheiden in vergelijking met de indrukwekkende witte vuurtoren in Harlingen.
De elektrische vouwfiets zorgt ervoor dat deze lange route comfortabel blijft, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat Friesland te bieden heeft.

Leukste fietsroutes Nederland met de elektrische vouwfiets

Tips voor een zorgeloze fietstocht

Bij de startpunten van de fietsroutes bevinden zich vaak parkeerplaatsen en horecagelegenheden, wat een handige aanvulling is voor fietsers. Het kan namelijk een goed idee zijn om vooraf even te ontspannen met een kop koffie of een lichte maaltijd voordat de tocht begint. Dit zorgt ervoor dat u met voldoende energie en in optimale conditie aan de fietstocht kunt beginnen. Een goede voorbereiding draagt bij aan een prettige en succesvolle fietservaring.

Vergeet niet om je elektrische vouwfiets volledig op te laden voor vertrek, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je fietstocht langs het prachtige Nederlandse strand.

Ervaar de Nederlandse kust op de elektrische vouwfiets van EMQ

Of je nu kiest voor een korte of lange route, de elektrische vouwfiets van EMQ biedt de perfecte manier om de mooiste plekjes langs de Nederlandse kust te ontdekken. Veel fietsplezier!

Nog niet in het bezit van een EMQ e-bike? Boek een proefrit bij jou in de buurt en ervaar zelf de lichtste elektrische vouwfiets die perfect is voor elke reis. Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord!

 

Over de auteur